22 maart Voorbereidingen

Al geruime tijd zijn we bezig met de voorbereidingen want de vakantie komt snel dichterbij. Nog een kleine vijf dagen als ik dit schrijf en er is veel te doen want dit wordt een “first”: met de Defender (zonder caravan) en we hebben een “off road” trip dwars door de Pyreneeën gepland van oost naar west in Spanje.

Het wordt dus echt een trek-vakantie en dus moeten we een hoop uitvogelen en knutselen om zowel handig ons “bivak” te kunnen maken (lees snel en zonder elke keer de hele auto uit te pakken). En natuurlijk moet de auto ook ingericht zijn voor de radiohobby. Omdat het ook nog vroeg in het seizoen is, zijn nog lang niet alle campings open (vanaf 1 april wordt dat een stuk beter), dus we hebben even gezocht naar een camping waar we de eerste keer kunnen staan. Die moest niet te ver van Le Bonnefroy zijn, zodat we de eerste dag even rustig kunnen uitpakken. Camping Beauregard is al open en 190 km rijden, dus dat wordt ‘m op 30 maart.

En hier wat foto’s van alle werk vooraf:

20150220_145717

 

Een paar weken geleden had de auto een lekke band. Goede oefening om eens te kijken hoe het verwisselen gaat. Afgezien van wat erg vastzittende moeren, prima. Alle wielmoeren heb ik inmiddels een keer losgedraaid (met een dikke paal op de sleutel) en ingevet. Mocht het nodig zijn, dan moet het vanaf nu veel gemakkelijker gaan.

20150307_122652Veel stank ineens, uitlaat gebroken. Die is snel vervangen en we hebben ook even de versnellingsbak, tussenbak en differentiëlen gecontroleerd qua oliepeil (dank voor de speciale service aan Riny van Autobest).

 

 

 

20150315_105314Ziehier de aanpassing voor gebruik van de mast. Dit is tijdens de zondagochtendronde van 15 maart. De oranje pijp zit vast en van onderaf steek ik er de bekende groene dumpstokken in. 7.5m mast staat binnen een minuut. Ik neem uiteraard tuidraden mee voor het geval ik nog hoger wil (of ‘m ’s nachts wil laten staan), maar het werkt zo al ideaal.

Inmiddels heb ik ‘m toch naar links verhuisd, want het reservewiel zit net teveel in de weg.

 

20150308_124842

Vorig jaar begon de mooie 3-pits brander ineens geel te branden bij de aanvoer. Ik heb ‘m geheel gedemonteerd en meteen gepoetst en nu doet-ie het weer.

20150322_095341

 

 

 

 

6000 kg trekkracht op de bumper voor het geval we in de (smeltwater) blubber vast komen te zitten. Je wilt natuurlijk geen boer met tractor moeten regelen als je in zo’n auto rijdt :-).

20150322_095716

Veel kaarten (ook al gaat de GPS natuurlijk ook mee) en voor de tocht door de Pyreneeën een speciaal Roadbook (met alle details en in het frans). Alleen al bladeren in de kaarten en het Roadbook is geweldig (voorpret, voorpret!).

En de klemmetjes en zo zijn voor de laatste modificatie zodat ik een fatsoenlijke aansluiting voor de set en meer heb (en dankzij de Neutric ook nog de acculader makkelijk aan kan sluiten).

20150322_095355

 Zo leeg en schoon is de achterbak zelden, we kunnen gaan pakken.