2015-03-29 tot 30 Camping Beauregard

Op zondag was ons doel Camping Beauregard in Mesnois, zo’n 200 km ten zuiden van Le Bonnefroi. We hadden expres een niet te lange reis gepland, omdat het vertrek altijd wat uitloopt en we ook voor de eerste keer alles op moesten zetten. Bij het inpakken waren er natuurlijk ook nog de nodige zaken op het laatste moment toegevoegd, zodat het in de auto een beetje een rommeltje was.

Uiteindelijk vertrokken we om 12:30 (inmiddels zomertijd) en de reis verliep voorspoedig, voor het grootste deel over secundaire wegen door slaperige Franse dorpjes (zondag en buiig, dat hield het volk wel binnen). Voor het eerst tijden vakantie in Frankrijk zagen we niet één Nederlander onderweg en slechts een enkele verdwaalde Franse camper of caravan.

Camping Beauregard had ik behalve voor de afstand gekozen omdat deze ook nu al open is; veel campings gaan pas op 1 april of nog later open. Bij wat recensies had ik wel gelezen dat het bij nat weer een modderpoel kon zijn. Nou, dat bleek te kloppen: op de meeste plaatsen was het zompig met van die vette kleiachtige modder. We hadden een plek uitgezocht die redelijk horizontaal was en grasachtig leek, maar bij het uitpakken kwam de kleffe zooi al omhoog. Even verhuizen naar een andere plek, maar dat was net zo erg. Uiteindelijk vond ik een plekje waar er nogal wat zand en grit gestort was en dat was minder erg. Intussen was de tijdelijke droogte voorbij, maar de OZtent stond gelukkige héél snel.opgezet en de rest deden we als het even wat minder regende. En anders schuilden we onder de luifel met wijn en zoutjes.

Na een “campingmaaltijd” (soep, brood, salade, kaas en wijn) zijn we gaan slapen. Dankzij het kacheltje was het lekker warm. ’s Nachts veel zware regen, maar wij bleven lekker droog.

Op maandag was het weer iets beter en zijn we tussen de buien door vast de auto wat gereorganiseerd. De weerswaarschuwing was nog steeds geel (veel wind, regen en overstromingsgevaar). We hebben boodschappen gedaan en onderweg stond de weg inderdaad een beetje onderwater. Geen probleem, dan kon de Defender vast wennen aan natte voetjes. En op de weg terug het eerste stukje “off-road” omdat Sonja een mooie foto wilde maken.

’s Avonds wilden we uit eten, maar het restaurant vlakbij bleef donker. Ze serveerden alleen tussen de middag. Dat was geen probleem omdat er een paar kilometer verderop in een dorpje een hotel met restaurant zat. Op tijd te bed.