2015-03-27 tot 29 Le Bonnefroi

Voor het eerste deel van onze vakantie zijn we vrijdag om 10:40 vertrokken vanuit Best met de “kids” in het Opeltje achter ons aan richting de Vogezen voor een familieweekeinde. Dat zou plaatsvinden in de “Chanmbre d’Hôtes” Le Bonnefroi van Martin en Anja van Kemenade (uit Best). Op parkeerplaats “’t Haasje” troffen we oma en opa Van Vonderen en daarna ging het richting zuid. Na Luik waren we de kids kwijt: die vonden dat het niet snel genoeg ging en waren dus op eigen houtje verder gereden.

Wij konden inderdaad niet zo snel (de Defender gaat niet harder dan 110, het is tenslotte ook een type 100 J), maar dat was voor opa en oma ook genoeg. Vlak voor Luxemburg kwamen Sonja’s zus Silvia + man + dochter en aanhang ons achterop. Na even bijgepraat te hebben op een parkeerplaats, gingen ze weer snel verder en wij er rustig achteraan. Uiteindelijk waren zij ruim een uur eerder aanwezig en de kids een half uur, omdat ze ergens verkeerd gereden waren, dus om 18:30 was het spul compleet, 525 km vanaf Best.

En daar hebben we 2 dagen gezeten, gekletst en heerlijk gegeten. Op zaterdag zou men even naar Remiramont gaan om lekker te winkelen en dat vond ik niet zo nodig, maar even tanken was wel makkelijk. Alleen bleek ik bij het uitrijden van de pomp door een tunneltje van 2m50 te moeten. Dat was dus even stoppen om de antennes van de auto te halen (bijna 3m50). En toen heeeeeel voorzichtig vooruit: ’t ging net (op z’n Hollands, gelukkig niet op z’n Fries). Ik wilde eigenlijk een drukregelaar voor een CampingGaz fles kopen, maar die bleek men nergens te hebben. Dus maar hopen dat het elektrische kacheltje voorlopig genoeg is.

De rest waren opa en oma kwijtgeraakt en ze hebben nog overal op strategische plaatsen gestopt om ze op te vangen maar dat lukte helaas niet. Iedereen heeft echter wel de weg terug gevonden en de zaterdagavond  werd gevuld met weer een geweldig diner en daarna diverse (meer of minder geslaagde pogingen tot) muziek maken.

Op zondag was het na het ontbijt tijd om te vetrekken: huiswaarts voor de meesten, richting Durbuy voor dochter Amy en vriend Rick en zuidwaarts voor ons. Inpakken in de regen (het weekeinde was behoorlijk nat geweest), afscheid nemen en weg. Jammer om daar te vertrekken. Iedereen die wel eens bij Le Bonnefroi is geweest, zal begrijpen wat ik bedoel: het is een “home away from home” voor ons. Wat zijn Martin en Anja toch hartelijke personen, wat hebben ze van die oude boerderij een geweldig pension gemaakt en wat kan Anja toch heerlijk koken. Jammer, maar we hebben deze keer het vooruitzicht van ook nog een heel avontuur in het zuiden.