Vakantie: 2015-04-12 t/m 14 Van Oto naar Douville

P1120422Op zondag hebben weer een luie dag op de camping gezeten, genietend van het mooie weer en het lekkere eten en we hebben vast gepakt, omdat we op maandag naar de Perigord (Dordogne) wilden gaan.

P1120599

13 april

We zijn rustig opgestaan, hebben de tent ingepakt en zijn nog even naar Broto gegaan om nog wat wijn, Magno en Farias Superiores (sigaren) te kopen. Dat was dan ook nog een leuke gelegenheid voor het versturen van wat kaarten en daarna zijn we via de Col du Portalet Frankrijk in gegaan. De doorgang door de Pyreneeën was zeldzaam mooi: ik heb er nog nooit zoveel sneeuw gezien.

P1120628 P1120669 P1120680 P1120702

In Frankrijk was het nog een flinke reis via de D933 en N21 om op camping d’ Orpheo Negro te komen (vlak onder Perigieux). Dat is één van onze favorieten (voor mij de 8e keer!) en het was er natuurlijk nog vrij rustig, zodat we fijn aan het meer konden staan.P1120764

’s Avonds heerlijk gegeten bij restaurant Tropicana aan de weg.

14 april

We zijn laat opgestaan en dus bleken we weer net in de middagpauze bij de supermarkt in Vergt aan te komen. Dan maar terug naar de camping, maar via een omweg om in de buurt rond te kijken en ergens een terrasje te pikken.

P1120781 Dat was natuurlijk ook dicht, maar we kwamen vlak bij de camping in een klein gat een restaurantje tegen wat nog open was: La Truffe d’Or. Het ligt precies op de weg van de camping naar Vergt, dus we zijn er al vaak genoeg langsgekomen, maar dankzij het ommetje reden we er nu recht op af en viel het ons op. Het bleek de zaak te zijn van 2 Engelsen, die er 12 jaar geleden mee begonnen te zijn. En ze wilden nog best even een maaltijd regelen al was ’t ook vlak voor de middagsluiting, dus we hebben heerlijk op het terras zitten eten. Zij bleken autogek (er stond een antieke MG voor de deur), dus de Defender vonden ze ook prachtig. Aanrader als je in buurt mocht zijn! ’s Avonds nog wat genieten van de mooie avond en toen naar bed.

Volgende Post >>>