Vakantie: 2015-04-04 Barcelona

Vandaag zijn we dan (eindelijk) naar Barcelona geweest. We zijn rustig opgestaan en rond 10:30 vertrokken. Ik was benieuwd hoe het met het verkeer gesteld zou zijn. Als je Eindhoven kent op zaterdag en dan bedenkt dat er in Barcelona meet dan 1.6 miljoen mensen wonen (en met de omgeving meegeteld meer dan 5 miljoen), dan kun je dus wat verwachten op een mooie zaterdag.

Niet dus, de wegen waren heerlijk rustig. In m’n navigator had ik een parkeerplaats 200 meter van de Sagrada Familia gevonden; dat leek te mooi om waar te zijn. En dat was het ook! Je hebt overal in de stad groepjes van 5 tot 20 vakken met een meter en die stonden dus allemaal vol. En rond de kerk wemelde het van de toeristen op de stoep, op de straat, in grote bussen, in auto’s, taxi’s, op fietsen, brommertjes en Sedgewicks. En wij met een Defender die even “een rondje om de kerk” reden! Gauw een andere “parkeerplaats” geprogrammeerd die een kilometer verderop lag. Dat was ook gewoon een straatje, maar pal tegenover een klein cafe/restaurantje  (2 tafels op de stoep) was er een groen vak vrij. Effe parkeren, ontbijten en toen eens uitgezocht hoe dat met vakken en betalen zit. Helaas, maximaal 2 uur in een groen vak. Wat nu? Bleek er pal tegenover ons een parkeergarage te zijn.

P1110847Even dwars overgestoken en naar binnen. De beheerder kwam meteen z’n hokje uit en met wat passen en meten, kon ik er mooi in. Dat was dus geregeld en we konden rond gaan wandelen.

P1110851

Eerst naar de Sagrada Familia (net zoals iedereen!). We hadden al besloten dat we niet in de rij zouden gaan staan om dan na eindeloos wachten in lint van toeristen door de kerk te kunnen schuifelen, kijkend naar van alles wat ongetwijfeld heel cultureel is, maar wij niet interessant vinden terwijl je luistert naar een gids die in rap Spaans (of gebroken Engels) alle details geeft.

P1110878

Wij hielden het maar bij een rondje erom heen. En het is inderdaad een zeer aparte kerk, maar niet echt mijn smaak.

P1110890Vlak ernaast vonden we een prachtig parkje met (verrassing!) een omheind deel waar je honden los mag laten lopen. Even de poten strekken voor Nariz en Droopy en toen weer verder.

De twee honden waren overigens de sterren van de dag: wat hadden ze een bekijks! Sommige mensen vroegen heel voorzichtig of ze mochten aaien en dat vonden ze natuurlijk prima. Er was een Chinese toeriste die ook helemaal weg van ze was: zulke honden had ze nog nooit gezien en wat vond ze ze mooi!

Samengevat: een hele grote Spaanse stad met de kenmerkende hoge gebouwen en smalle steegjes en op ongeveer elke straathoek (en er tussenin) gelegenheid om wat te eten en te drinken. Via de Ramblas zijn we naar de haven gelopen en zodra je buiten de typische toeristenplekken komt, is het ineens veel rustiger.

P1110914Onderweg zagen we nog een gebouw (huis) van Gaudi en dat vond ik nog wel mooi (een soort van “hobbitflat” in zijn typische stijl, die je volgens mij het beste “organisch” kunt noemen. De Ramblas was ramvol natuurlijk en in de haven was het ook druk tot we wat verder terugliepen.

P1110961Er lagen grote en kleine schepen: een paar hele mooie en ongelooflijke patserbakken (sorry: de trots van de jet-set). Dit vond ik met ster de mooiste natuurlijk.

P1110945Bij een eettentje zijn we even gaan zitten en waren we getuige van een razzia van de plaatselijke politie die illegale handelaren oppakte.

Verder in de richting van de auto langs het Station Noord en de Arc de Triomf (ja, ook hier) en uiteindelijk zijn we weer even bij “ons” cafeetje neergestreken voor een drankje. Bleek er recht tegenover ook nog een supermarktje te zijn, waar Sonja boodschappen ging doen, toen de auto weer naar buiten manoeuvreren en terug naar de camping.

Leuk voor een keertje en waarschijnlijk nog veel leuker als je er een (mid)weekje doorbrengt, maar voor deze keer vond ik ’t wel genoeg.

Vandaag (inmiddels 5 april) houden we weer een campingdagje met uitslapen en plannen van de route voor morgen (en natuurlijk het reisverslag bijwerken).

Volgende Post >>>