Vakantie: 2015-04-02 t/m 3 Valleroman

España al final.

We zijn uiteindelijk in Spanje aangekomen na nog een tochtje van ruim 400 km. Vroeg vertrokken (10:30) en nog een prachtig stuk van de Camarque gezien: flamingo’s, witte paarden en zwarte runderen (heel lekker gisteravond) en van die typische moerassen.

Daarna linea recta naar Spanje, maar wel via de secondaire wegen (behalve een klein stukje tolweg bij Perpignan omdat we ergens een afslag misten). De echte snelle (tol)wegen hebben we gemeden omdat we toch niet veel harder dan 100 km/u kunnen rijden en je dan bovendien niets ziet. Er zijn mensen die dat niet begrijpen, maar wij zijn ECHTE TOERISTEN (= plezierreizigers) en de reis is de helft van de lol (we hoeven dit stuk dan ook niet elk jaar te rijden).

Wat me onderweg opviel: als je beleefd rijdt, kruipt elke Fransman er voor, als je rijdt zoals ze het zelf doen, worden ze boos. Om met Asterix te spreken: “Rare jongens die Fransen!”

Inmiddels zijn we er ook achter dat hoewel een Defender een echte “basic auto” is (je kunt van de stoelen alleen de rugleuning verstellen), je er een hele dag in kunt rijden en er dan fit uit komt. Ongelooflijk maar waar (Greetje Sonnemans had me dat al verteld).

P1110817

Rijdend naar het zuiden zagen we ineens bergen met sneeuw! Zoveel heb ik nog nooit op de Pyreneeën zien liggen! Prachtig!

Het was dus wel een flink stuk tot aan camping Vedado mar we kwamen er om 18:30 aan en gelukkig zijn de restaurants in Spanje wat ruimer open dan de 19:30-20:30 “en waag het niet 5 minuten later te komen” in Frankrijk. Dus we hebben de tent opgezet en zijn daarna lekker uit eten gegaan in het campingrestaurant. O, o, o, wat lekker!

P1110839

Vandaag hebben we een heerlijk dagje “niks doen op de camping” gehad met de eerste barbecue. En dat zonder boodschappen te doen: ik vroeg in het restaurant naar de dichtstbijzijnde winkel, maar die zijn er niet in de buurt. Wat of ik nodig had? Vlees voor de bbq. Dan kon er wel wat geregeld worden, dus dat was weer heel makkelijk.

Met zo’n rustdag wordt het ook tijd om eens terug te kijken op de afgelopen week: we zijn natuurlijk het nodige vergeten: wat te denken van de zak met stokken en haringen van de OZtent? Gelukkig horen de extra lange stokken en nokstok bij de side-panels en daar zaten ook nog de nodige haringen bij. Ik heb natuurlijk altijd wat extra haringen bij me (voor de antennemast) plus rotspennen. En deze keer ook 2 uitschuifbare stokken van de caravanluifel om een luifeltje aan de auto te kunnen zetten! Dat past dus perfect! Groot voordeel van de Oztent is dat je niet veel haringen nodig hebt. En als we dan toch nog eens een luifel aan de auto willen zetten kan dat ook nog met wat (antennemast) stokken.

Na een week zijn Sonja en ik het er roerend over eens: de OZtent is super! OK, hij was niet goedkoop en het is elke dag even tillen om de 21 kg op en van de auto te tillen, maar dan staat-ie ook in een mum van tijd: 30 sec (zoals in de commercial, exclusief de 3 minuten inpakken en 30 minuten schoonmaken als je in de blubber staat 🙂 ) en het heerlijk is dat je niet hoeft te bukken bij in- en uitladen en maar eventjes bij opzetten of afbreken.

En de Defender doet het ook prima: het gaat niet snel, maar wie maalt daarom als het zo lekker is om erin te rijden.

De grote raadsels zijn nu nog waar Sonja’s telefoon en de thermoskan zijn gebleven, maar we redden ons ook zonder: Sonja kan eens goed afkicken van facebook en een thermoskan kopen we morgen wel in Barcelona (evenals een zakmes).

Zondag dan nog lekker uitrusten en inpakken en maandag richting Pyreneeën!

Volgende Post >>>