SVR Camping Knienseerd (Score 10)

Waar: Kelpen/Oler, www.knienseerd.nl, het hele jaar open.

Mijn historie: Voor het eerst bezocht in 2008 om de nieuwe caravan eens uit te proberen, sindsdien enkele keren per jaar (o.a. voor de Veron Afdeling Eindhoven velddagen).
Laatste bezoek:  augustus 2014

Ligging: Op het Limburgse platteland. Afhankelijk van de wind hoor je wat verkeersgeluiden van de provinciale weg naar Roermond en soms een (boer)buurman die aan het werk is, maar verder lekker rustig (ook al zit je maar een paar kilometer van de A2). Lekker dichtbij vanuit Best (53 km).
De Ensebroekerweg waaraan de camping ligt, wordt voornamelijk door lokaal verkeer gebruikt en is dus lekker rustig. Men rijdt over het algemeen ook rustig, dus ideaal om te wandelen met de hond. 

Voorzieningen: Ruime plaatsen op 2 velden voor de “echte” kampeerders. Voor groepen, bijv. de afdeling Eindhoven, wordt meestal een apart veld gebruikt.
2 WCs, 2 douches en een afwasbak met warm en koud water vindt je in een (verwarmde) ruimte in de boerderij. De douches zijn niet zo heel ruim, maar wel heerlijk warm.
In de recreatieruimte op het terrein zitten ook nog 2 WCs en een wascabine met koud water (alleen open tijdens het seizoen). Alles wordt prima schoongehouden.
Op de velden zijn hier en daar nog extra tapkranen aanwezig.
Let op: er is geen stortplaats voor chemische toiletten, wel een biologische (dus zorg voor biologisch afbreekbare vulling, bijv. schoonmaakazijn).
Er ligt in de schuur een flinke voorraad pennen en haringen. Handig als je ze zelf vergeten bent, hi

Sfeer: Dit is het Walhalla voor kamperende radioamateurs. Je mag heerlijk je gang gaan met mastjes, draden enz. en een flink deel van de vaste gasten is dan ook radioamateur.
De sfeer is dus zeer gemoedelijk want dit soort hobbyisten is altijd te porren voor een praatje.

Omgeving: Op 2.5km afstand kun je in Baexem inkopen doen (bakker, supermarkt, viskraam, benzinepomp). Wat verderop in bijv. Heythuizen een Boerenbond, in Weert (gewoon de provinciale weg volgen) kom je direct bij bouwmarkten en een dumpshop www.lowlandsdumptrading.nl. Daar vlak bij is ook een Aldi (Dr. Schaepmanstraat)

De andere kant op kom je in Roermond (mooie Maasplassen, mooie stad en natuurlijk Classic International voor de radioamateur).