Kampeerterrein ’t Vlintenholt (score 10)

Per begin 2015 is deze camping gesloten; hopelijk komt er een nieuwe eigenaar.

Waar: Odoorn, www.vlintenholt.nl

Mijn historie: Voor het eerst bezocht in 2000 voor het Veron Pinkster Kamp, sindsdien elk jaar omdat het VPK er gehouden wordt (helaas net even te ver weg om tussendoor even te gaan staan).

Ligging: Fantastisch mooi in de Boswachterij Odoorn. Eén kant van de camping ligt pal naast de drukke N34, maar verderop heb je daar geen last van.
De toegangsweg wordt alleen door camping en boswachterijbezoekers gebruikt en is dus zeer rustig. De Boswachterij is ideaal om te wandelen.

Voorzieningen: De camping is verdeeld in een groot Zuidveld (vroeger verboden voor honden) een kleiner Noordveld.
De plekken zijn prachtig (variërend van verstopt tussen het groen tot een groot veld met speelweide). De sanitaire voorzieningen zijn uitstekend (1 gebouw per campingdeel) en sinds 2013 is er ook een prachtige en gezellige spiegeltent voor evenementen en een kantinetent, waar je ook eenvoudig kunt eten (wel lekker) en vers brood kunt bestellen.

Sfeer: Tijdens het VPK natuurlijk helemaal top. De rest van het jaar vast ook gezellig, al ben ik er dan nog nooit geweest wegens de afstand.

Omgeving: Op een paar kilometer afstand ligt Odoorn (bakker, supermarkt, benzinepomp). Hier en in de omliggende dorpen vind je eigenlijk alles (ook leuke eetgelegenheden).
In de Boswachterij ligt het Theehuis Poolshoogte, leuk om te stoppen tijdens een wandeling en prima eetgelegenheid.