Campingplatz Schausten (Score 9)

Waar: Cochem, DL, www.camping-cochem.de, het hele jaar open.

Mijn historie: Voor het eerst bezocht rond 2000 (alleen gekeken), rond 2005 voor een najaars vakantie en in 2012 3 weken in juli voor de zomervakantie (laatste bezoek).

Ligging: Aan de (noordwest) rand van Cochem. Dat is in de zomer een echt toeristenoord, waar je over de koppen kunt lopen, maar op de camping heb je er weinig last van want die ligt echt aan de rand van de stad aan de Endertstrasse en Endertbach.
De Endertstrasse is een doorgaande weg, dus redelijk druk, maar na middernacht is het rustig. Bovendien zorgt het geluid van de beek, dat je eigenlijk weinig last hebt van het verkeer.
Je bent in ca 10 min in Cochem en als je de andere kant op gaat, kun je vrijwel direct de natuur in. Daar is het prachtig wandelen (wel steil af en toe) en zelfs in het hoogseizoen kun je uren rondlopen zonder iemand tegen te komen.

Voorzieningen: Een groot deel bestaat uit vaste plaatsen (met de bijbehorende “paleizen” en bewoners), maar er is ook een langgerekt veld langs de beek wat prima is voor “echte” kampeerders (ook hele mooie tentplaatsen).
2 sanitairblokken (één is compleet vernieuwd en heel mooi, het andere werd in 2012 aangepakt); alles wordt prima schoongehouden.
In de kantine zijn dagelijks verse broodjes en diverse andere spullen te krijgen.

Sfeer: Echt duits “gemütlich”. Lekker rustig, in het hoogseizoen (vooral weekeinden) natuurlijk wat drukker, maar altijd gezellig.

Omgeving: In Cochem kun je inkopen (supermarkt is 20 min lopen). Uiteraard kun je overal eten en drinken (dat kan natuurlijk in de wijde omgeving).
Onze tips (dichtbij, lekker en niet te duur):

  • Zum Onkel Willie, Endertstrasse tegenover de Sesselbahn: vooral in het weekeinde een heerlijk menu!
  • Brauhaus Feuerwache, Endertstrasse vlak voor de spoorbrug. In een modern gebouw (tevens parkeergarage en brandweerkazerne) is dit nieuw in de oude kazerne. Lekker eten, eigen bier en de beste (droge) rode wijn die we in Cochem gehad hebben (tip: als je net als wij van Rioja en zo houdt, vind je de Moezel rode wijnen waarschijnlijk niet zo geweldig en ze zijn niet goedkoop).
  • Burg Hotel (aan de Moezel, Endertstrasse uitlopen en bij de Moezel rechtsaf). Hier hebben ze een enorm uitgebreide spijskaart met veel streekgerechten.
  • San Cristobal, Endertstrasse 77 (net na de spoorbrug rechts): mexicaans en lekker!

NB: alles gerekend komende vanaf de camping.