Veron Pinkster Kamp 2017 – nog 18 dagen

Het is alweer bijna zo ver: over 18 dagen vertrek ik naar camping De Paasheuvel in Vierhouten voor het 52e Veron Pinkster Kamp. Officieel start het VPK op 2 juni en eindigt het op 5 juni, maar ik ben er al wat eerder en ga ook een dag later weg. Lekker ontspannen en wel fijn omdat ik voor het VPK ook de Kampradio verzorg.

Het VPK is ooit begonnen in 1966 op de Leusderheide, toen nog als het Radiokamp in augustus om gewoon eens leuk met familie, vrienden en radiospul op de heide te zitten. En dat zag er heel anders uit dan tegenwoordig, zoals goed te zien is op deze foto van Gerard (PA1AT).

Maar het idee sloeg blijkbaar aan, want er is sindsdien elk jaar een kamp geweest al is er natuurlijk wel het nodige veranderd. Dit jaar houden we dus de 52e editie en dat ziet er tegenwoordig zo uit (vorig jaar op De Paasheuvel). De foto is van vrijdagmorgen, later op de dag stond het veld goed vol.

Het VPK is vooral een sociale happening, al wordt er natuurlijk ook de nodige radioapparatuur meegebracht en gebruikt.

Er is ook een speciaal radiostation aanwezig, de Kampradio met een bijzondere roepnaam PA6VPK. Dat verzorg ik inmiddels al een aantal jaren en de functie daarvan is inpraatstation voor aankomende deelnemers en driemaal daags verzorgen van een ronde met kampnieuws en de mogelijkheid voor amateurs om een verbinding te maken en daarvan een special kaart ter bevestiging te krijgen.

De komende dagen kun je via dit blog “meegenieten” van mijn voorbereidingen en andere wetenswaardigheden omtrent het VPK en misschien krijg je daardoor wel zin om mee te doen of gewoon eens te komen kijken. Alle belangstellenden, radioamateur of niet, Veron-lid of niet, zijn van harte welkom.