Veron Pinkster Kamp voorbereidingen

iAls je niet weet wat het Veron Pinkster Kamp (kortweg VPK) is, kun je info vinden op mijn pagina over het VPK.

shackDit jaar is de 50e editie (ooit gestart in 1966!), voor mij wordt het de 19e keer en ik ga voor de 17e keer de Kampradio verzorgen met dit jaar de speciale roepnaam PA50VPK.

Het is logisch dat er voor zo’n jubileumversie wat extra’s gedaan wordt, maar de organisatie kreeg dit jaar wel een enorme berg extra werk voor haar kiezen. In april werd duidelijk dat we niet meer op camping ’t Vlintenholt terecht konden. Daar hebben we 15 jaar gestaan, maar helaas ging de camping dit voorjaar failliet. Even leek er nog een welwillende nieuwe eigenaar te komen, maar die zag toch af van de koop.

Ijlings is de organisatie toen op zoek gegaan naar een alternatief. Gelukkig hoefden Koos en Hilde dat in hun laatste jaar niet alleen te doen: hun opvolgers Benno en Sandra zijn er meteen helemaal ingedoken met als resultaat dat we dit jaar naar camping De Bronzen Eik in Sellingen gaan.

Dat klinkt simpeler dan het is: niet alleen moest er een terrein voor een paar honderd man gevonden worden, maar ze moesten natuurlijk ook de “infrastructuur” controleren en waar nodig zaken regelen: waar moet de generator staan, zijn er voldoende sanitaire voorzieningen (er zijn extra toiletblokken geregeld), wat wordt de globale indeling, waar kunnen we terecht voor de groepsactiviteiten (de feestavond kan in het restaurant, maar ze hebben ook een speciale VPK Ontmoetingstent geregeld). Gelukkig krijgen ze alle steun van de campingeigenaar!

Ratten verzameldOok de organisatoren van alle activiteiten tijdens het VPK moesten een berg extra werk verzetten. Alle organisatoren van de vossenjachten moesten hun jachten opnieuw indelen en zijn daarvoor ook speciaal naar Sellingen gereisd om de omgeving te verkennen, hun kaarten opnieuw te maken en van alles en nog wat te bedenken of veranderen. Alleen de ratten van PD2WAM en PD2WLM maakten zich geen zorgen. Deze zijn voorzien van een minizendertje en worden tijdens het VPK verspreid over het terrein zodat (vooral) de jeugd ze kan opsporen met een vossenjachtontvanger.

Dames en heren: geweldig wat jullie gedaan hebben en bedankt!

Voor mij als operator van de Kampradio zat er geen extra werk aan, want ik kan gewoon overal een station neerzetten (en wat nieuws vind ik alleen maar leuk).

Proton06Ik had nog wel wat werk aan het maken van een speciaal programmaboekje voor deze jubileumeditie. Dit “kleine broertje” van het Veronblad Electron luistert weer naar de naam “Proton”.

Dankzij de bijdragen van (oud) VPK-gangers is het gevuld met verhalen en foto’s vanaf 1966 tot nu.

 

 

 

En wat mijzelf betreft: gisteren heb ik de auto en het aanhangertje leeg- en schoongemaakt en ben ik begonnen met pakken. Er moet een hoop mee: de oude legerzendontvangers (GRC-9 en SEM-25) plus toebehoren wegen tientallen kilo’s en er moeten ook twee tenten mee voor extra bezoek.

Gelukkig heb ik plaats genoeg en is het mooi weer, dus de voorpret is al in volle hevigheid losgebarsten. Als “kwartiermakers” hopen we (Nariz, Droopy en ikzelf) dinsdag te vertrekken.