Veron Pinkster Kamp 2018 voorbereiding

Na een fantastische week Groen Bivak in Nunspeet en daaropvolgend veel werken, ben ik dan nu eindelijk weer even bezig met de voorbereidingen voor het VPK 2018. Vorige week en dit weekeinde wordt klussen in huis gecombineerd met flink opruimen en daarbij komen de spullen voor het VPK ook onder het stof vandaan:

Hier zie je wat “groene spullen”, waarvan een deel ook weer mee gaat.

Omdat er vorig jaar naar gevraagd werd (en natuurlijk omdat het zo’n mooie set is) neem ik de GRC-9 weer mee voor 80m en ook de SEM-25 voor 6m is weer van de partij. En dan kan een SEM-35 (foto) niet ontbreken.

Eigenlijk had ik al besloten met ATV (amateur televisie) te stoppen, want het is toch een tijdrovende specialiteit en ik heb het al zo druk. Bovendien was de activiteit hiervoor op het VPK de afgelopen jaren minimaal.

Maar omdat het spul zo handig bij elkaar zit in een koffer (behalve de zendontvanger en antenne) neem ik het toch nog één keer mee. Wie weet krijgen we wel een opleving. VPK ATV activiteit van de Kampradio zal plaatsvinden op 23cm. De afstanden op het VPK terrein zijn maar heel kort, dus als je nog een ATV ontvanger hebt, neem ‘m mee. Een klein draadje zou als antenne al voldoende moeten zijn.

En voor de niet ATV-ers: heb je nog een oude analoge satellietontvanger, dan is die ook prima te gebruiken!