Veron Pinkster Kamp 2017 – nog 6 dagen

Vandaag was het de bedoeling om een foto van de stapel QSL-kaarten te publiceren, maar door mijn werk was ik te laat om ze nog op te kunnen halen. Morgen dan maar en dan is er weer een klusje klaar. Ongemerkt gaan er zo heel wat uurtjes in de voorbereiding zitten en tijdens het VPK zelf ook de nodige. En dan valt het voor de Kampradio nog mee!

Er zijn nog veel meer activiteiten en daar zit vaak heel veel werk in. Als je naar het programma kijkt, zie je veel vossenjachten. Variërend van ARDF (Amateur Radio Direction Finding) jachten volgens de officiële ARDF regels (dat is wereldwijd een serieuze zaak) tot de Kinderspoetnikjacht, de Piet Wakkerjacht en natuurlijk de Familiejacht, waarbij je onderweg ook allerlei opdrachten moet uitvoeren. Deze laatste werd vroeger vaak door een afdeling georganiseerd en dan had je ook nog een Nachtjacht van de RIS (Radio Interesse Stam van de Scouting). Al een aantal jaren tekenen Wim en Wilma (bijgestaan door wat enthousiaste vrijwilligers) voor de Familiejacht en wat er elke keer uit hun koker komt is ongelooflijk! Mensen komen dan ook vaak van heinde en verre speciaal hiervoor op zaterdag naar het VPK (volgens mij vorig jaar meer dan 120 deelnemers!)

Ook hebben ze al 2 keer een continue Rattenjacht gehouden, waarbij gedurende het hele kamp “gejaagd” kon worden op plastic ratten met kleine zendertjes in hun buik. Er wordt nog steeds over gepraat.

Daarnaast is er dit jaar een ARDF Clinic waarin Alex je de beginselen en fijne kneepjes van het jagen bijbrengt, biedt Onno groot en klein de gelegenheid om van alles onder een microscoop te bekijken en is er een Karaoke avond.

En, zoals al sinds jaar en dag, is er de elektronicamiddag voor de jeugd waar een speciaal bouwpakketje in elkaar kan worden gezet onder deskundige begeleiding.

Tijdens het VPK verzorgt de afdeling Eindhoven dan nog de catering en dan ben ik misschien nog wel wat vergeten. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het VPK bruist van allerlei activiteiten waaraan je kunt deelnemen (hoeft niet 🙂 ) dankzij de belangeloze inzet van talloze amateurs, hun familie en bekenden. En dat al tientallen jaren lang. Geweldig toch, zeker in deze tijd van het “Grote Ikke”, waardoor allerlei verenigingen moeite hebben om mensen te vinden die iets willen doen.

De mooiste beloning voor al die enthousiastelingen is natuurlijk een grote opkomst bij hun activiteit (en een schouderklopje als je er aan meedoet, is ook niet verkeerd).