Veron Pinkster Kamp 2017 – nog 5 dagen

Inmiddels heb ik de eerste “inkopen” gedaan: blikken met voer voor de honden en Smac voor de baas. De rest komt de komende dagen (Hemelvaart en het weekeinde) als ik wat meer tijd denk te hebben.

En dat zal bij meerdere mensen het geval zijn, hoewel sommige al lang bezig zijn met de voorbereidingen. Behalve de mensen waar ik het gisteren over had, geldt dat natuurlijk in het bijzonder voor de overall organisatie (Benno, Sandra en Kim) en voor Floris die al sinds een aantal jaren zorgt dat de eigen website van het VPK beschikbaar is en blijft.

De organisatie begint al maanden van te voren en vroeger was het ook zo, dat die alles regelde. Sinds ik op het VPK kom, zijn de diverse grote en kleine clubjes steeds zelfstandiger geworden zodat de VPK-organisatie daar iets minder werk aan heeft. Maar dan blijft er nog genoeg over met alle PR, regelen van de plaats, generator en van alles en nog wat tijdens het kamp zelf.

Daarom was het ook lastig om mensen te vinden die dat wilden doen. Toen Koos en Hilde (met hulp van familie en vrienden) in 2000 de organisatie overnamen (hun 2e “Tour of Duty”) was het bijna een 24/7 baan en dat was ook nog redelijk het geval toen Benno en Remco (met xyls) eraan begonnen.

Even was er in 2008 onzekerheid, maar Remco en Herma besloten dat het toch niet kon dat er geen VPK zou komen en deden de organisatie maar voor de eerste keer als “Basiskamp”. Dus zij zorgden voor PR, de plaats, de generator en de coördinatie en de rest moesten de clubjes zelf doen. En dat werkte wonderbaarlijk goed en dat doet het nog steeds. Wellicht heeft dat Koos en Hilde ook over de streep getrokken om in 2009 voor een 3e Tour bij te tekenen en Benno en Sandra in 2015 ook.

Maar ze hebben er nog steeds een hoop werk aan.

Eén ding is in ieder geval al weer geregeld: de QSL kaarten zijn klaar. Ik moet ze alleen niet vergeten 🙂 .