Veron Pinkster Kamp 2017 – nog 16 dagen

Mijn eerste kennismaking met de Kampradio was (hoe verrassend!) bij mijn eerste VPK. Ik was na het behalen van mijn zendmachtiging in 1980 meteen lid geworden van de Veron en via de Electron en verhalen van mede-amateurs maakte ik kennis met het VPK, maar het leek me nogal een hoog “ons kent ons” en kliek-gehalte te hebben; niets voor mij dus.

Totdat ik eind jaren 80 weer aan het kamperen sloeg en Kenwood met de TS-50 kwam: een hf-zendontvanger met het formaat van een autoradio. En die combinatie vond ik geweldig: vanuit Spanje babbelen met college amateurs in Frankrijk, Oostenrijk en thuis! Wat jammer dat het

maar één keer per jaar vakantie was! Dus toen ik in 1997 ruimte in mijn agenda had, besloot ik het erop te wagen. Gewoon een keertje kijken hoe dat nou was zo’n VPK.

Dat jaar was het in ….. Vierhouten en daar ging ik naar toe met het idee: “als het leuk is, kom ik vaker en anders blijft het bij deze ene keer.

En het was leuk! Ik stond op het Lage Gat met

een flinke mast (geleend van Eric, PA3CEV, de huidige Veron scecrtaris) en een enorme 18-AVQ (geleend van Sjoerd, de voorzitter van het Traffic bureau). Naast me bleek de neef van de directeur van mijn oude werkgever te staan en in de loop van het kamp kwamen er ook nog wat leden van de ETGD (mijn oude afdeling) bij staan.

Het weer was geweldig, alleen op zaterdagavond kwam er een hoosbui. Maar wij zaten met een groepje onder mijn luifel en genoten volop.

Op één van de dagen liep ik met een portofoon over het terrain, luisterend naar de Kampradio die ook overal uit de tenten en caravans schalde en toen wist ik het al: dit ga ik vaker doen.

Dat is redelijk gelukt, want met mijn 22e bezoek dit jaar hoor ik inmiddels ook al bij de inventaris :-). En nog steeds kijk ik er weer naar uit, nog 16 dagen…