Veron Pinkster Kamp 2017 – nog 14 dagen

De voorbereidingen zijn begonnen! Elk jaar begin ik enige tijd van tevoren vol goede moed met het idee dat ik op de dag van vertrek alles ingepakt heb. Dan hoeven er alleen nog wat verse waren, de honden en mezelf toegvoegd te worden en kan ik lekker relaxed op reis. Het begin is als altijd de jaarlijkse wasbeurt van de auto. Een Defender mag je eigenlijk niet wassen 🙂 , maar ja die groene aanslag hoeft van mij niet, evenmin als duivenstront. Daarna gaat de rommel eruit, even stofzuigen en dan kan het laden beginnen.

En elk jaar eindigt het met paniek op de laatste avond en vlak voor het vertrek nog naarstig zoeken naar een kabeltje of verloopje of zo.

Afijn, ik ben toch weer vol geode moed begonnen met het vastzetten van het schot aan de reachterkant waar ik 2 coaxkabels naar binnen heb getrokken. Een is al in gebruik voor 2/70 onderweg. Zelfs de set (Icom IC-2725) is te zien vooraan op de rechter bank. Die zit prima, alleen voor het frontje moet ik nog een ophanging maken. Het is de bedoeling er een IC-706 bij te plaatsen, zodat ik ook mobiel op hf uit kan komen. En daar begon de ellende, want ik was de kabel kwijt om het frontje op afstand te gebruiken.

Tijdens de opruiming van een paar jaar geleden in een doos gestopt, enige tijd geleden weer gevonden en op een “handige plek” gelegd en sindsdien onvindbaar. Maar gisteren keek ik nog eens op de meest logische plek en daar lag mijn kabeltje (ik had al wat op internet gespeurd, maar hij wordt niet meer gemaakt en op ebay vroeg men er tot $ 150 voor!). Wat was ik blij, nu nog even de IC-260 zelf opsporen 🙂 .

Ik neem nogal wat extra rommel mee, o.a. voor de Kampradio. Eigenlijk is dat helemaal niet nodig want met een enkel portofoontje bereik je gemakkelijk het hele terrein. Maar dat is natuurlijk saai, dus er moeten meerdere sets, antennes en masten mee. Het oog wil ook wat!

Aan de andere kant heb ik geen zin om eindeloos te moeten passen en meten en er dan achter te komen dat je je hele auto uit moet laden, omdat hetgeen je zoekt onderin ligt (helemaal niet bij zo’n grote auto 🙂 ). En dat gebeurt altijd toch een keer en altijd als het donker is en regent.

Dus neem ik mijn aanhangertje mee en daarin gaan vooral de hobbyspullen, zoals hier bij een Groen Bivak. In de auto heb ik dan veel ruimte over (als de kleren, slaapzakken en zo eenmaal uitgeladen zijn) en daar maak ik gebruik van om de zendontvangers achterin op te stellen. Mooie, afsluitbare shack, waarbij ik er alleen aan moet denken het spul af te koppelen als ik boodschappen ga doen.