V-day -9: Voorbereidingen en -pret

Nog 9 dagen en dan vertrekken we weer richting het Veron Pinksterkamp. Dit jaar beleven we de 51e editie. De 50e versie feestelijke was vorig jaar in Groningen op Camping De Bronzen Eik in Sellingen, beslist een aanrader om eens heen te gaan maar wel ver weg vanuit Brabant.

Dit jaar zitten we weer op Camping De Paasheuvel in Vierhouten, lekker centraal en de plek waar ik in 1997 voor de eerste keer op het VPK kwam. Toen met het idee dat ik nog wel een keer zou gaan als het leuk was met gevolg dat ik nu m’n 20e deelname kan vieren.

IMG_20160419_083805Intussen (sinds 1999) verzorg ik ook de Kampradio; elk jaar weer met veel plezier en dat komt door de onverminderd enthousiaste deelname aan de kamprondes van de andere deelnemers (en enkele stations buiten het kamp).

Vooraf betekent dat het aanvragen van de speciale roepnaam bij het Agentschap Telecom. Dit jaar heb ik dat ook voor de eerste keer zelf gedaan en dat is gelukkig vlekkeloos verlopen.

De machtiging ervoor hangt inmiddels op de koelkast in de keuken, klaar om binnenkort mee te gaan.

QSLBij een speciale roepnaam hoort natuurlijk ook een speciale QSL-kaart om de gemaakte verbindingen te bevestigen en die ligt nu bij de drukker.

De foto is van mijn stek van vorig jaar waar ik een paar dagen enorm veel ruimte had totdat op zaterdag de leden van de band Sonjazz arriveerden.

IMG_20160430_165036Traditioneel begint de voorbereiding met de jaarlijkse stofzuigbeurt van de auto die er dan één keer helemaal leeg (en groot) uit ziet.

En wat daar ook bij hoort, is het zoeken naar VPK spullen die persé mee moeten en waar ik het hele jaar over struikel, maar die nu ineens onvindbaar blijken.

Dit jaar was dat de Veronvlag; onvindbaar tot ik tijdens de schoonmaakbeurt onder de bestuurderstoel keek. Daar lag-ie netjes in een plastic zak. En ik herinnerde me dat ik ‘m daar vorig jaar had neergelegd, zodat ik ‘m in ieder geval niet zou kunnen vergeten :-).