V-day -6: Tent, camper, tent, caravan, tent!

De titel geeft precies de kampeermiddelen weer waarmee we alle jaren op het VPK hebben gestaan. De eerste drie jaren met een katoenen Brand tent.

P1110060Die had ik al jaren en ook onze eerste zomervakantie in 1999 brachten we er in door. Prima tent maar zonder echte luifel en ook om lekker te trekken was-ie wat bewerkelijk.

In het najaar van 1999 vonden we een prachtige vervanger in de vorm van een Active Leisure Grand Canyon: veel lichter en makkelijker op te zetten (maar wel plastic)

Antenne VPK kampradio 4juni 2003Deze tent was voor 6 personen en aan het einde van het eerste jaar kochten we er (een demonstratieversie) van de 4 persoonsversie bij voor dochterlief (maar ook die hebben we zelf nog wel eens gebruikt, bijvoorbeeld als we maar één nachtje ergens stonden). Hier staan ze samen op het VPK in Odoorn.

Hoewel kamperen met een tent ons in het bloed zit, gingen we toch op zoek naar een (kleine) caravan, eigenlijk een soort “instant” tent met geode bedden, omdat vooral Sonja last kreeg van haar schouder en van het vocht bij het slapen op een luchtbed of matje.

En zelf vond ik het ook steeds zwaarder worden om tijdens vakanties waarin we veel rondtrokken telkens weer de tent te moeten opzetten en afbreken en kromgebogen te moeten slepen met spullen. Helemaal in de hitte in Spanje (want de dames houden van uitslapen en dan was ik pas rond 10u in de gelegenheid te gaan afbreken.

DSC00837Dus kwamen we thuis met een oude camper :-). En dat was geweldig, ook voor het VPK. Tegelijkertijd met de komst van de camper verhuisden we ook naar het “hondeveld” omdat we onze trouwe viervoeters ook niet meer thuis wilden laten.

Helaas bleek de camper na wat jaren mankementen te gaan vertonen, die ik bij gebrek aan tijd en knutselruimte niet kon herstellen, dus hebben we hem weggedaan :-(.

DSC09408Na in 2007 nog een keer met de tent naar het VPK te zijn geweest, gingen we toch weer op zoek naar een caravannetje en kwamen we thuis met een CARAVAN (ruim 4.5 m), Niet helemaal wat de bedoeling was (ook wat lastiger in de bergen), maar deze was een koopje en mooi en met van alles erbij (zoals de enorme voortent). Ideaal voor het VPK en ook verder hebben we er veel plezier van gehad.

Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus als ik alleen naar andere kampen ging, was dat toch meestal met een (leger)tent. En toen ik in 2014 mijn Defender kocht, kwamen we via via ook allerlei andere mogelijkheden op het spoor.

P1120066De “ultimate outdoor” OZ-tent was degene waar we meteen helemaal voor  vielen: in 30 seconden op te zetten en dan aan de auto te koppelen, zodat je altijd je spullen droog kunt in- en uitladen. Bovendien kun je ‘m ook gewoon laten staan en zeg nou zelf, dat staat toch veel mooier dan een caravan.

En Sonja’s rugproblemen? In deze tent kunnen we ook zo’n hoog luchtbed kwijt en dat wilde ze wel eens proberen. Tijdens 3 weken vakantie vorig jaar bleek dat inderdaad de oplossing en dus kunnen we weer met een tent op vakantie, wat we het liefste doen. Vorig jaar was-ie mee naar Sellingen, dit jaar uiteraard weer. Wel goed opletten als je me aan ziet komen, want hij staat in een oogwenk!

En de caravan? Na de vakantie hadden we besloten om ‘m dan toch maar weg te doen (met toch wel wat pijn in het hart), maar dat is niet doorgegaan. Hij staat sinds de zomer op een vaste plek in de Ardennen: ons “tweede huisje”, waar we met veel plezier regelmatig een weekeinde verblijven.