Nog een weekje…

Nog een kleine week en dan is het weer zo ver en vertrek ik naar het Groene Bivak. Wat is dat eigenlijk? De leden van de SRS (Surplus Radio Society) zijn liefhebbers van

P1060446

oude radioapparatuur en daarvan is een groot deel oude legerapparatuur. Die zat vaak in voertuigen en daarom zijn er ook nogal wat leden die ook een oude legerauto hebben. Maar ook zonder een auto kom je natuurlijk regelmatig bij een dumphandel en het gevolg is al gauw dat je daar van alles en nog wat oppikt op gebied van radio’s (masten, antennes, enz) maar ook kampeerspullen (tenten, kookspul, meubilair). Zodoende heeft men ooit eens bedacht speciaal daarmee een kamp te organiseren en dat is het Groene Bivak. Je mag alleen meedoen met een origineel voertuig en/of originele legertenten en eigenlijk ook zonder gebruik te maken van het lichtnet, dus met accu’s of generatoren..

Dat resulteert in een hele aparte sfeer, al worden de regels soepel gehanteerd. Ik heb zelf bijvoorbeeld wel een originele Russische legertent, maar geen legervoertuig. Dus zet ik m’n auto wat achteraf weg (eventueel ook nog onder een camouflagenet).

Voor wie dit een beetje “eng” vindt klinken: het is allemaal met een flinke knipoog en we zijn beslist geen “weekend soldiers”. Wapens en uniformen zijn streng verboden, al zie je veel legerkleding. Maar die is erg praktisch: op een camo-broek zie je geen koffievlekken 🙂 en er zitten nzo lekker veel zakken in.

Dit vind ik één van de gezelligste kampen die ik ken, waarbij we met de vaste bezoekers heerlijk kunnen hobbieën, bijkletsen enin het algemeen genieten. Voor hond Droopy wordt het de eerste keer; ik ben benieuwd of hij er net zo van gaat genieten als Nariz en ik.