Nog 4 nachtjes slapen

En dan gaan we weer naar het SRS MidWinter Rendezvous. De Surplus Radio Society (SRS) bestaat uit liefhebbers van oude radioapparatuur.nunspeetcrew

Verzamelen daarvan is leuk, maar gebruiken nog leuker. En hoe stimuleer je dat? Je orgainseert een contest (wedstrijd) waarbij je zo veel mogelijk verbindingen met andere radioamateurs moet maken en bonuspunten scoort door oude apparatuur te gebruiken. Hoe ouder (en origineler) de spullen, des te meer punten een verbinding waard is.

Omdat je in de stad vaak last hebt van storing bij ontvangst en je ook maar net de ruimte moet hebben voor de benodigde antennes, bedachten wat SRS-ers al jaren geleden, dat je dan dus het beste ergens in het vrije veld kunt gaan staan. En wat is dan een betere plek dan op het veldje bij Camping De Hazendonk waar we ook in voor- en najaar staan?

20131229_150628

Het “MWRdV kamperen” was geboren. Er kwamen natuurlijk meteen bezoekers op af; om gewoon even te kijken of mee te helpen en steeds meer meekampeerders.

Inmiddels ga ik er ook al jaren naar toe en het is altijd afwachten hoe het wordt.

 

P1000876In 2008 heb ik een kampeerrecord gehaald met een temperatuur van -17 tijdens de nacht. De drinkbak van Venga moest ’s morgens op het brandertje om haar water te ontdooien.

Dankzij de kachel en de super (Zwitserse) tent hebben we het ’s nachts niet koud gehad.

En vorig jaar was het met +10 zo warm dat ik zelfs heb zitten barbecuen. Ook dit jaar lijken het een paar “groene” dagen te worden.

En dat is weer fijn voor koukleum Droopy, die vorig jaar voor de eerste keer is meegeweest.