Naar het Groene Bivak

Het is weer zo laat: vandaag start het Groene Bivak van de ARC (Army Radio Club) op het Zwarte Veldje in Nunspeet. Een week lang staan er liefhebbers van oude (meestal werkende) leger zend/ontvangst apparatuur (soms met het bijbehorende voertuig “er omheen”), originele leger kampeermiddelen enz.

Groen Bivak 2011

Zelf kom ik met een originele Russische legertent (voor 6 personen, dus plaats genoeg voor mij en de honden) en als apparatuur een SEM-25 uit de jaren 50/60, die ook door het Nederlandse leger is gebruikt.

Hoewel we met al dat groene spul weleens per ongeluk voor een echt legerkamp aangezien zijn, is dat zeker niet het geval. Uniformen en wapens zijn taboe; we zijn gewoon een gezellige club die het leuk vindt met die “ouwe meuk” te kamperen (met een vette knipoog).

Een groot deel van de tijd besteed ik aan het wandelen met Whippets Nariz (voor de 15e keer mee) en Droopy (voor de 10e keer), want direct naast het veldje is een flink stuk bos waar honden los mogen lopen.

Qua radio ben ik standby op 50.4 MHz in FM (met de SEM) op 145.525 MHz in FM en ’s avonds op 3660 kHz in SSB (met een modern set) in het NederlandsTalig Amateurnet.

Kom gerust even kijken