Mid-Winter Rendez-Vous

Nog een week en dan is het weer zo ver: het SRS Mid-Winter Rendez-Vous! Dit is een (gezelligheids)contest met als doel om activiteit met oude radio-apparatuur te promoten. Door er een contest (wedstrijd) van te maken, wordt het wat spannender, maar er is ruimte genoeg voor gezellige onderlinge QSO’s. Wel geldt: hoe ouder (en origineler) de apparatuur, des te meer punten levert elke verbinding. Regelement en logs zijn te vinden op de website van de SRS www.pi4srs.nl.

Ooit besloten wat deelnemers om lekker centraal in het vrije veld te gaan staan en dan heb je bovendien ruimte voor je antennes en minder last van storing voor of door jezelf. En wat is dan een betere plek dan “ons” weiland in Kootwijkerbroek. Het gevolg was natuurlijk wel bezoek van andere leden, steeds meer gezelligheid en intussen is het ook een onofficieel winterkampeer evenement.

Voor mij is dat ook het voornaamste (en bovendien val ik met een “kale” GRC-9 in het niet bij de aanwezige spullen). En dus zijn we aan het voorbereiden: er moeten nog wat antennes op de Defender komen en veel warme dekens voor Nariz verzameld worden. Benieuwd hoe de OZtent bevalt in de winter (ik neem wat extra isolatiezeiltjes mee).

De weersverwachting is met maxima van 4, 6, 6 en 2 graden niet extreem koud, maar als je er de hele dag in zit, moet je je er toch goed op kleden (en Droopy laat ik maar thuis).