Het aftellen is begonnen (D-Day – 4), bestemming Denemarken

Als echte “afficionados” was het plan uiteraard om na 3 jaar weer naar Spanje te gaan, maar omdat onze trailer een week later geleverd wordt, hebben we maar 2 weken voor onze vakantie. Met onze huidige vakantiestijl waarin we meestal tussen de 300 en 500 km per dag rijden, is dat dan toch ver. We zijn al jaren geleden afgestapt van het ’s avonds vertrekken en dan in één ruk doorrijden naar Spanje, maar vinden het ontspannender om minder te rijden via de secundaire wegen en dan soms onderweg een dagje extra te blijven staan. Je ziet veel meer en met 90 km/u is het rijden met de Defender (nu inclusief aanhanger) ook veel comfortabeler.

Dus besloten we dit jaar dichterbij huis te blijven en bovendien kwam ik via facebook uit bij de “Landrover Freecamp” groep. Hierin bieden Landrover eigenaren met voldoende ruimte kampeerplekken aan waar je als mede Landrover eigenaar gratis kunt staan. Soms met hele basic voorzieningen (plaats, water), soms met meer luxe (stroom, douche, werkplaats 🙂 ). En dan kom je natuurlijk ook in contact met andere liefhebbers.

Dit initiatief is in 2007 ontstaan in, jawel, Denemarken en op de website zie je daar ook de grootste concentratie aanbieders (maar ze zijn er ook in Nederland en zelfs één in Frankrijk).

Zoekend op de kaart vonden we een Freecamp ten zuiden van de Limfjord bij een boerderij en zo te zien “in the middle of nowhere” en dat lijkt ons geweldig. Dichterbij wildkamperen kun je haast niet komen (in Denemarken is dat ook niet toegestaan).

Dus ik heb contact gelegd met de eigenaar en we zijn van plan er halverwege de vakantie te gaan staan.

Eerst willen we nog wat zuidelijker in Denemarken op familiebezoek (mijn nichtje staat een week met haar familie op een camping) en dan gaan we echt op safari.