Groen Thuis Bivak 2020

Het was al lang duidelijk dat het jaarlijkse Groene Bivak in Nunspeet niet door zou gaan, dus hebben we op de ARC app met wat mensen afgesproken dat dit wel heel erg jammer is en besloten er dan maar een Groen Thuis Bivak van te maken: gewoon je spullen opzetten in je tuin en dan via radio en sociale media contact houden.

Uiteraard moest een en ander wel zoveel mogelijk in de “Groene Bivak stijl” en gelukkig heb ik ook nog een origineel Zwitsers legertentje, wat ik mooi kwijt kon op ons plankendek.

Aangezien de Land Rover Club Holland ook zat met een vervallen Paaskampeerweekeinde en dat verving door het geweldige “LRCH One Life Stay Home kampeerweekEInde” staat de tent al sinds vorig weekeinde. Dat werd overigens 2 dagen wakker worden op de planken, want het luchtbed liep leeg.

Gisteren ben ik aan het lekzoeken geweest, heb niets gevonden, maar ineens loopt het toch niet meer leeg. Hoera en wat heb ik lekker geslapen!

Voor dit weekeinde heb ik uiteraard ook wat meer “groen spul” van stal gehaald, zoals het bordje met mijn roepnaam en op de (eveneens) groene kist zie je één van de kastjes van een SEM veldtelefooninrichting (geen idee hoe dat officieel heet).

Via een rol tweedraadsverbinding is die verbonden met zijn collega die bovenop de SEM-25 in mijn shack staat. Op de foto zie je ze allebei tijdens het testen, het kastje op de tafel staat nu in de tuin.

Vandaag (zondag 19 april) gaan we met diverse mensen een “rondje” draaien op 50.4 MHz (FM).

En er zijn meer ARC leden die meedoen. Gert (PA3EJB) zet ingestuurde foto’s op zijn  (ARC) website: www.pa3ejb.nl

Even naar beneden scrollen :-).