Gestrand in Saint Sever (270 km)

Op donderdag vertrokken we redelijk op tijd zodat we ’s avonds in Spanje konden komen. Deze keer was de tolweg optie uit en behalve wat druppeltjes op het eerste stukje, bleek ook de radiator weer helemaal in orde. Voor de zekerheid had ik wel wat olie en koelvloeistof bijgevuld, maar beide waren nog niet alarmerend gedaald.

Na een tijdje stopten we even op een mooi plekje voor een rustpauze. Lekker in de schaduw even wat water drinken, want het werd al snel weer warmer. Dat bleek dus ook het laatste rustige moment van de dag.

 

 

 

 

 

Een halfuurtje later hoorden we ineens een klap onder de auto alsof we ergens overheen gereden waren, maar verder reed de auto nog prima. We remden af, nog een klap en een hoop geratel en toen we stopten, bleek ook waarom. Het halve loopvlak van de rechter achterban was eraf en dat had ook een balkje verbogen, waardoor de rechter achterkant naar binnen gedeukt was en het kunststof spatbord erbij hing.

Een klein stukje verderop konden we naast de weg in de schaduw parkeren (geluk bij een ongeluk) en daar heb ik het wiel verwisseld, het balkje weer rechtgeslagen en het spatbord weer vastgezet. Er was niets gescheurd, dus ik kon er gewoon wat nieuwe boutjes in zetten. Het mag een wonder heten, dat de band niet gesprongen is.

Ook de rechter spatlap (dat is dus niet de gerepareerde 🙂 ) had een klap meegekregen: beugel verbogen en lap gescheurd. De beugel buig ik wel weer recht, maar de lap moet vervangen worden.

Voor we verder reden zochten we een camping op en de dichtstbijzijnde bleek in Saint Sever, bij het sportcomplex. Weer zo’n “municipal” waar we niet al te veel van verwachtten, maar dat bleek enorm mee te vallen. Niet te duur, geen probleem met 3 honden en prachtig naast L’Adour gelegen. We kregen een mooi plekje achterin met de sleutel van het hek, zodat we zo met de honden naast de rivier kunnen wandelen. Via de ANWB vonden we een garage om de hoek, alleen hebben we natuurlijk geen standaardbanden, dus die moesten besteld worden (2 tegelijk dan maar, want ik was toch al van plan ze in het najaar te vervangen).

Helaas betekent dat nogal wat verloren dagen (lekker zo vlak voor het weekeinde), dus we zitten hier langer dan gepland. Maar de plek is prachtig, het sanitair is schoon en mensen zijn allervriendelijkst (ons bestelde brood wordt ’s morgens op ons plekje bezorgd, waar vind je dat nou nog?). Een grote supermarkt is vlakbij, alleen het dorp leek drie keer niks, totdat we bij het zoeken naar een restaurantje ontdekten dat er nog veel meer ligt als je wat verder doorrijdt. Leuk stadje, heerlijk gegeten en vanavond proberen we het nog een keer.

Hopelijk komen de banden morgen binnen (soms moet je een beetje geluk hebben). Intussen zijn we dan wel gestrand in Frankrijk (en zooo dicht bij Spanje 🙁 ), maar als het dan toch zo is, dan zitten we tenminste op een leuk plekje.