De locaties

img06In 2006 ging ik in oktober voor het eerst mee met het Groene Bivak en stonden we op het campingveld van Hazendonk. Ik had speciaal een enkeldaks legerbolletje gekocht (op de foto onder het zeil). En koud dat het was; hondje Venga zat het grootste deel van de tijd in m’n slaapzak. Toen iedereen op zondag weg was, heb ik m’n oude camper op het terrein gezet en wat hebben we lekker (en warm!) geslapen die nacht.

Van 2007 – 2009 stonden we twee keer op het “SRS veldje” naast de camping en één keer in augustus op Artilleriekamp De Harskamp, maar die keer was ik niet mee.

In oktober 2010 stonden we voor de eerste keer op het Zwarte Veldje van Scouting Bram Ijzerman in Nunspeet. Dat was geweldig, maar ook raar, want de maand ervoor was m’n maatje Venga overleden, dus ik stond alleen. M’n nieuwe maatje Nariz had ik net gevonden, maar die was pas 6 weken oud en kon nog niet mee (na het kamp heb ik ‘m op gehaald).

Omdat de nieuwe lokatie zo goed beviel, houden we sinds 2011 twee keer per jaar (in april en oktober) een Groen Bivak. April 2011 was de vuurdoop van Nariz, die zich meteen spietste op een tak en de zondag in de dierenkliniek doorbracht. Dat was meteen m’n duurste kamp tot nu toe 🙂 maar gelukkig is hij geheel hersteld.

Behalve in april 2012, toen we in Meerveld zaten bij de collega’s van Warhorse (verzamelaars van oude legervoertuigen) is het Zwarte Veldje sindsdien onze vaste stek en ook volgende week zitten we daar. Het enige minpuntje is de A28 naast de deur, maar dat hoor ik na een dag al niet meer. Voor de rest is het een perfecte locatie.P1060452

Open veld en bomen, simpel maar goed sanitair, Nunspeet vlak bij en aan de andere kant een uitgestrekt bosgebied waar het heerlijk wandelen is en je door de weeks nauwelijks mensen tegen komt.

Ben je in de buurt, kom dan gerust even kijken (zaterdag is de beste dag).