Bens Campinggids

Nog een gids?

Ja want er is tegenwoordig zoveel informatie te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En elke gids pretendeert objectief te zijn, maar zeg nou zelf: gezien de zakelijke belangen van campings en uigevers en belangenorganisaties: geloof je dat?

Bovendien denk ik dat het moeilijk is om het “leuke” van een camping in (objectieve) cijfertjes te vangen: al scoort-ie nog zo hoog, als je er niets aan vindt, vindt je er niets aan en dat is jammer van je verblijf.

Deze lijst is niet objectief. Het is een lijst van “campsites” (niet altijd officiële campings) waar ik gestaan heb met mijn beoordeling. Mogelijk interessant als je dezelfde smaak hebt (of een goede reden om er vooral niet heen te gaan als je dat niet hebt).

Lees je dit omdat je denkt “wat een idiote hobby”, dan hoor je waarschijnlijk niet tot de doelgroep, ben je een “mede idioot” of begint er ineens iets te kriebelen als je op deze site rondstruint, dan mogelijk wel.

En tenslotte: ik kampeer al vanaf m’n 6e en ben inmiddels op veel plaatsen geweest en ik vind het leuk om eens te kijken op welke ik geweest ben. Vanaf nu dus een soort van log (op onregelmatige basis aangevuld met info uit de “grijze oudheid” als me dat leuk lijkt en weer eens wat te binnen schiet)

Criteria/beoordeling

Wanneer komt een campsite op de lijst, waar let ik op bij een eventuele beoordeling?

  1. Ik moet er (een keer) geweest zijn; wanneer en/of hoe vaak vermeld ik er bij.
  2. Ligging: bij voorkeur verblijf ik op campings in het land (dus niet in de stad). Hoe meer “in the bush” hoe liever en rust scoort ook hoog.
  3. Voorzieningen: basisvoorzieningen (wc’s, douches, (af)wasgelegenheid) zijn natuurlijk handig en het is nog mooier als ze ook van goed kwaliteit (schoon!) zijn. Waar ik niet naar op zoek ben zijn zaken als: zwembaden, speeltuinen, animatie, disco enz.
  4. Sfeer: heel belangrijk (en natuurlijk zo subjectief als maar kan zijn).
  5. Omgeving: winkels (altijd nuttig voor de dagelijkse boodschappen, maar ook “leuke” winkels zoals dump- en amateurradiowinkels).

De lijst is nog niet zo lang, maar af en toe komt er wel wat bij (suggesties zijn uiteraard welkom).

Hier is de actuele lijst: